Entries by Ивана Трајковска

Искуство од пракса во Бразил

Пракса во Бразил е ултра егзотично искуство во животот што нема цена… Живеев и работев во Бело Хоризонте, голем град со многу универзитети, со многу концерти и културни настани за млади, во Бразил познат како “Град на Баровите”, полн со ИАЕСТЕ практиканти од цел свет. Бев сместена во семејство, кое ме сакаше и  се грижеше […]

Искуство од пракса во Тајланд

Бангкок, Тајланд. Уште после топлото ИАЕСТЕ добредојде на аеродромот, кога прв пат поминував низ градот хипнотизирано гледајќи се околу мене, знаев дека ова ќе биде вистински незаборавно искуство. Работев во Western Digital, најголемиот производител на хард дискови во светот. Фирмата имаше 15 000 вработени, од кои 30 интернационални практиканти од целиот свет. Тајланд е позната […]

Искуство од пракса во Индија

Никогаш не размислував да одам во Индија. Вистина. Бев прилично ок со тоа да јадам хамбургери и да не вежбам јога. Но после муабети со луѓе што биле на пракса во Индија почнав да се интересирам. Се заинтересирав првично за културата, а потоа и за начинот на живот во оваа земја. Но како што рекол […]