• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • <<
 • <
 • >
 • >>
 • Семинар за тренинг и мотивација 2014

  Семинарот за Тренинг и Мотивација (СТМ) – настанот на кој секоја година се собираат новите, заедно со старите членови на ИАЕСТЕ Македонија, за еден незаборавен викенд со кој се става официјален крај на кампањата за нови членови.

  Семинарот е традиција за И...

 • Бизнис план натпревар за енергетска ефикасност

  Во тек е пријавувањето за учество на бизнис план натпреварот во рамки на платформата за енергетска ефикасност што ја организираат ЕВН и Министерството за економија и во чија реализација се вклучени ИАЕСТЕ Македонија, тимот на Енергетска азбука и студентската организација AIESEC.Се работи за актив...

 • Надворешен конкурс - Трет круг!

  Дали сте студент? Или постдипломец? Дали сакате да ги проширите вашите хоризонти? Тогаш сте на вистинското место, во вистинско време.

  Првиот круг од Надворешниот конкус заврши, но остаа неискористени пракси на кои може да аплицираат сите редовни студенти кои ги исполнуваат критериумите и се...

 • Втор круг на Надворешен конкурс заврши

  Резултатите од вториот круг на Надворешниот Конкурс, може да ги погледнете

 • Надворешен Конкурс - Втор круг!

  Дали сте студент? Или постдипломец? Дали сакате да ги проширите вашите хоризонти? Тогаш сте на вистинското место, во вистинско време.

  Првиот круг од Надворешниот конкус заврши, но остаа неискористени пракси на кои може да аплицираат сите редовни студенти кои ги исполнуваат критериумите и се...

 
Искуство работодавец

„Соработката со ИАЕСТЕ треба да продолжи“

Преку организацијата за размена на студенти ИАЕСТЕ во Подружницата Караџица стручна практика извршуваше студентка по биологија Каролина Миноци - практикант од Сао Паоло-Бразил, во периодот од 05 јуни до 15 јули 2010 год.

Во тој временски период практикантката праксата ја извршуваше на расадниците во Драчево и Китка. Покрај исполнувањето на нејзините секојдневни работ...

Искуство работодавец

„Белгија –пиво, чоколада и пријатели“

Европа е составена од неверојатни земји, секоја со различна култура, луѓе, јазик, кујна и начин на живеење. Една од нив е и Белгија. Земја со ниски ридови, густи шуми, и низини во близина на океанот. Со други зборови, Белгија е полна со култура, природни убавини и многу работи кои вредат да се видат и истражуваат. Гент, Бриж, Брисел, Антверпен , Лувен, градови со посебена ...